logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

ЕКИПЪТ НА БУРГАСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА СПОДЕЛЯ ОПИТ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ СЕКТОР ОТ ЕРЕВАН, АРМЕНИЯ

23.09.22 arm 1На 20.09.2022, Бургаската търговско-промишлена палата, бе домакин на среща с експерти от Ямболска търговско-промишлена палата /ЯТПП/ и представители на четири бизнес подпомагащи организации от Ереван, Армения.
Срещата е част от бизнес визита в Ямбол и региона, част от проект, който ЯТПП изпълнява, в партньорство с Държавната агенция за инвестиции от Ереван Армения. Проектът се нарича “WINEBIZZ- насърчаване на търговските взаимоотношения и сътрудничество в лозаро-винарския сектор между български и арменски фирми и бизнес подпомагащи организации” (ENI/2019/411-865 – EU4BCC, ID1002) и се изпълнява с подкрепата на проект EU4Business: Connecting Companies (ENI/2019/411-865 – EU4BCC), който се управлява от EUROCHAMBRES и се финансира по инициативата EU4Business на Европейския съюз.


Проектът има за цел да улесни търговията между Европейския съюз и страните от Източното партньорство, в лозаро-винарския сектор, да подобри конкурентоспособността на сектора и да даде възможност за установяване на партньорства между Българския и Арменския бизнес от лозаро-винарската индустрия.Срещата с ръководството на Бургаската търговско-промишлена палата бе изключително ползотворна. Представителите от Армения бяха запознати със състоянието на икономиката и земеделския сектор в региона.

Бяха представени и основните услуги, които се предлагат на малките и средни предприятия от региона, както и обученията, които регулярно им се предлагат, за да бъдат те конкурентни на Европейския Пазар.
В края на срещата, представителят на Държавната агенция за инвестиции в Армения, потвърди желанието си за взаимна работа и партньорство, с цел създаване на мост между България и Армения за подкрепа на бизнес отношенията, не само в сектора на винопоризводството, но и на туризма.

23.09.22 arm 2

23.09.22 arm 3

23.09.22 arm 4

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1